Vi började med att äta en frukost på ett nytt ställe ovanför vårt hotell. Vi köpte in yoghurt med frukt och pannkakor också delade vi på det. Sedan packade vi allt inför nio timmars bussresan, tog våra bagage och checkade ut från hotellet. Det har regnat hela dagen så varför passar vi inte på att ta en promenad ner till Pier 33 i de underbara vädret…. Genom att vi köpte Alcatraz biljetter i förrgår så måste vi till pieren för att ta färjan till fängelseön. Vi blev inte bara lite blöta när vi väl var framme på ön.

På Alcatraz gick vi den välkända ”cellhouse audio tour” som jag också gick för två år sedan. Under turen kommer historian tillbaka till liv, höra några fångars bakgrunder, väktares historier och kända rym försök. Vi fick också träffa på kända fången William Baker, (live).


Efter två timmars gående på ön åkte vi tillbaka och gick runt på Fishermans Wharf. Där köpte vi några vykort och åt den kända Sourdough soup på Boudin Bakery, den resturangen/cafe kan jag rekommendera för dom som gillar nybakat bröd! Var hur gott som helst och speciellt på en sådan här regning dag!

Nu sitter jag i bussen på väg till Santa Barbara, vi kommer fram onsdag morgon runt halv 5. Sedan klockan 10 har jag simträning… Det kommer gå bra!