Efter all dess gående igår på Disneyland tänkte vi ”varför inte prova på en riktig amerikansk frukost?!” Vi passade på att gå till Denny’s Diner som låg mittemot ingången till Disneyland. Vi checkade ut, gick dit och satte oss ner för att beställa. Började med en varmchoklad med vispgrädde, därefter kom de två pannkakorna med glass och jordbuggar…sen kom två stora hash browns och två bacon. Herregud vad mycket mat och sött var det också! Kunde inte ens äta upp maten, vi tog med oss den som lunch på tåget till Santa Barbara.


När maten var uppäten tog vi en taxi ner till shopping outlet och shoppade loss. (Ännu mer pengar spenderades tänkte jag). Två par skor och vicotria secret.. Ojojoj…hur ska detta sluta?! Vi hade bara två timmar på oss att shoppa för sedan var vi tvugna att gå till tåget som låg 8km bort, jag säger det igen, 8 kilometer bort! Med all packning, shoppinggrejer och lunch till tåget begav vi oss mot tågstationen i 40 graders värme. Jag, vi dog när vi kom fram. Stekhettande sol och tunga saker i en halvtimmes gående. Ska, måste nog påpeka att jag bugar och bockar för alla McDonalds i USA, gratis vatten är precis det man vill ha i denna värmen! Tack! Men när vi väl kom fram fick vi reda på att tåget var femton minuter försenat…Gjorde dock ingenting för då kunde vi vila fötterna under tiden. Har nog aldrig känt mig så varm och trött på samma gång. Fötterna hade säker gått upp en storlek om ni förstår vad jag menar.


Tåget kom tillslut efter tjugo minuter. Vi satte oss ner och åt vår matsäck; frukosten från Denny’s, muffins, mackor och frukten från hotellet. (Ska alltid tänka ekonomiskt när man är student). Tågresan hem tog fyra timmar, fast vi var några minuter försenade kom vi fram tio minuter förtidigt…Inte som SL/SJ (vi har el-problem, vagnfel och alla deras olika bortförklaringar. Vill knappt komma ihåg dom). Har nog inte heller sett sån fin utsikt från ett tågfönster förut. Vi åkte vi kusten halva biten hem, solnedgång över pacific ocean. Helt otroligt vad fina platser det finns i världen. Vi kom hem igen vid sju tiden och var sjukt trötta i kroppen. Men kul har vi haft på vår spontan resa!