LABOR DAY

Måndag den 2 september är det så kallade Labor Day här i USA = ledig från skolan! Labor Day är typ som första maj i Sverige, man går och protesterar för bättre villkor och löner på jobben. Dock idag är det en speciell dag för picknicks och sådant på grund av att det är, sommarens sista utflykt. Många butiker och restauranger kommer vara stängda idag.

Bara för att jag är ledig betyder det inte att jag är det….Har massor utav läxor att göra, 2 quiz, 3 assigments och ska läsa dom två första kapitlen i Typography kursen.


SANTA BARBARA

Tänkte skriva lite om staden Santa Barbara för er som inte vet vart det ligger och vad det är för mysig stad jag pratar om.Santa Barbara är en liten stad som ligger i delstaden Kalifornien precis vid kusten. Norr om staden ligger San Francisco och söder om ligger Santa Monica och Los Angeles. Här bor ca 91.000 invånare som gör att staden inte är så stor. Santa Barbara är ”omringad” av berg vid norr och havet i väst, som också gör att det inte blir speciellt varmt. (Är egentligen väldigt varmt för oss svenskar) Hörde på vädret att det ska bli mycket varmare än förut, 105 grader farenheit (ca 40*C). Klimatet är mycket bättre än i Sverige, dock kan det vara lite kyligare på morgonen och på kvällen, det är egentligen ganska skönt för annars är det varmt hela dagen.


Staden är spanskt inspirerat med spanska gatunamn och hus. Amerikaner kallar också denna stad för ”studentstaden”. Här finns många stora och kända skolor som till exempel, Santa Barbara City College (såklart), Brooks Institute of Photography (privat college inriktning foto), UCBS (University of California) och Antioch University med många flera. Ni kan väl tänka er en stad full med studenter från många håll och kanter i världen. Är ganska häftigt ändå att få träffa människor från världen över. Har redan träffat några från Holland, Norge, Japan, Saudiarabien, Australien, Tyskland och många fler.