Vad har hänt under veckan, jo söndag förra veckan började regnet och det höll igång till onsdag, då menar jag verkligen öste ner. Det blev stora översvämningar på vägarna och alla gator till skolan. Söndag kväll alltså den 7 oktober, gick jag och Linnea till bion för första gången här i Ayr och vi såg Lady Gaga och Bradly Coopers ”A Star Is Born”, åh vilken hemsk film det var, grät lite då och då! Den måste ses! Det är otrolig fantastisk musik! Att gå på bio här är billigt, en studentbiljett plus att boka via internet blev billigare, en biljett kostade tillslut 60kr.


I måndags gjorde jag inte så mycket än att tvätta, det behövdes! I tisdags blev vi indelade i våra dokumentär gruppen i filmkursen. Jag, två tyskar, två skottar och två kanadensare ska göra en dokumentär om Gaelic och hur de unga fortfarande försöker ha kvar det i samhället då språket håller på att dö ut. Gaelic är en skotsk dialekt som finns uppe i The Highlands, alltså norra Skottland och inte så mycket i södra delen. Vi ska under vecka 43 åka till Isle of Skye och intervjua några människor och filma lite. Det ska bli jättekul, dock är resan upp dit fem timmar lång… Det blir nog en rolig roadtrip!


I onsdags blev det som sagt strålande sol hela dagen, det firade jag och Linnea med scones och Mango smoothie i ett mysigt cafe i stan. Det var tydligen den varmaste dagen i oktober på 40 år i Skottland, var 22 grader! I torsdags jobbade jag med företaget, i fredags tränade jag som vanligt och skissade lite inför uppgiften i Artworks. På kvällen gick jag och Linnea till en kinesisk resturang där jag åt en vegetarisk nudelwok, var inte det bästa men det gick att äta. Till efterrätt gick vi till en annan resturang i Ayr som har den skotska efterrätten, Fried Mars bar, det var mycket socker men väldigt god! Blev strålande sol idag igen, jag gick nästan en två mils runda runt stan. Gick till hamnen, stranden och tillbaka, en underbar tur. Jag får ursäkta alla mobilbilder, har inte alltid med mig kameran när jag är på vift.