Äntligen här!


Efter 3 timmars sömn, 1 stopp, en timmes försenad flyg, 14 timmars flygresa och sedan tre timmars bilresa har jag slutligen nått min slutstation, Santa Barbara, Buena Vista Apartments.


Allt började med en tre timmars sömn som skulle räcka hela vägen fram, klockan 02:30 lämnade jag och familjen vagnhärad bakom oss och försökte komma fram i tid till Arlanda, Terminal 2. Vädret kunde ju inte varit bättre, spöregn halva vägen. Jippe! Vid fyra tiden kom vi fram. Jag och Michelle checkade in. Jag med övervikt och hon med ett extra bagage. Därefter kom ”the hardest part” att säga Hejdå. Det var inte jobbigt just vid ögonblicket men när vi väl gick in till planet mot Berlin kände jag att det är på riktigt! Det som kom upp i huvudet var att jag äntligen är på väg. Efter många års väntan och månaders arbete är allting klart!


Planet landade i Berlin och vi fick ta oss till andra sidan av flygplatsen för att gå på planet som skulle ta oss till Los Angeles. Såklart var det en timmes försening på grund av ett plan från Miami eller något (kom inte ihåg vad han sa…) var en och en halv timme försenad. Vi satte hos vid gaten med några andra som också skulle dit. Runt kvart i tio gick planet. Under den 14 timmars flygresa hann jag titta på tio avsnitt av The Big Bang Theory, spela massor med spel och försöka sova i konstiga ställningen. Tillslut landade vi och fick stå i ca 1 timmes kö för att ”komma in” i USA. Fingeravtryck, en bild, visa I-20 och ett lycka till var det som behövdes och såklart visa mitt studentvisum. Det kändes lite konstigt att det första vi började med var att gå tll McDonals för att äta lunch, alla titta på varandra och sa ”hur kommer detta sluta? Vi sitter på McDonals…”


45 minuter senare kom vår super shuttle som skulle ta oss till våra olika lägenheter i Santa Barbara. Att åka runt 4/5 tiden på en fredagskväll i Los Angels är snäppet värre än stockholmstraffiken! Var hur mycket bilar som helst men mot slutet när vi åkte vid kusten var det knappt några bilar alls. Allt som allt tog det lite mer än tre timmar från flygplatsen till min lägenhet som ligger uppe på ett berg väldigt nära skolan. När jag kom hit var officet stängt så stod jag där helt lost.. Jag pratade med några amerikaner som hjälpte mig att hitta. Jag som är halvdöd från flygresan. Tillslut hittade vi min lägenhet 208. Har nu packat upp allting och klockan är halv 10, jag är helt död. Ska sova nu tänkte jag.

God natt!