Flying time


Dagen D kom tillslut, nu när detta skrivs är jag redan på plats i Ayr, Skottland. Jag har redan varit uppe i mer än 24 timmar och såklart är jag väldigt trött. Hela min dag började att jag var vaken hela natten pga nervositet. Tillslut ringde mitt alarm 04:30 och även hotellets telefon ringde 04:45 som ett ”Wake Upp Call”. Jag hade tagit fram allt kvällen innan, nu behövde jag bara packa det sista och äta en god frukost på hotellet. Hotellet har verkligen ett stort utbud på frukost och det behövs alltid lite mat i magen inför en heldag med resande.


Kl 05:45 checkade jag ut och inväntade min transfer till Terminal 2 där mitt flyg till London skulle gå ifrån. Jag kom till Arlanda strax efter 06:00 och checkade in mitt bagage. När allt var klart tog jag mitt handbagage till gate 87. Då jag kom ganska långt innan mitt flyg skulle gå hade jag gått om tid att gå omkring och även köpa lite vatten och smörgös på Starbucks. Personligen gillar jag att vara på flygplatsen långt innan flyget går för det är alltid skönt att inte stressa sig fram på en resdag. 07:45 gick planet till London och det tog bara 1h och 20min till London, kom fram före en utsatt tid. I London var det många security checks och kontroller innan jag kom fram till själva flygplatsen, det var tur att jag hade gott om tid. På flygplatsen gick jag runt och köpte lite saker och även mat då maten inte ingår i flyget. Det var tur att Gatwick är en stor flygplats med många affärer och restauranger.


Tillslut 11:55 gick mitt plan till Glasgow som bara tog 55 minuter, vilket också blev tidigare än utsatt tid. Flygresorna gick väldigt bra och landningen på båda ställena har nog aldrig varit mjukare. Även har jag aldrig varit med om snabbare bagage än i Glasgow, kanske för att det är en liten flygplats för inrikesflyg. När jag väl kom till Glasgow hämtade en från universitet upp mig och även några fler erasmus studenter. Skolan hade redan bokat och betalat taxi bilar till oss, vi som skulle till samma campus satt i samma taxi. Då jag skulle till Ayr campus fick sitta tillsammans med en tysk. Då detta var ett bra tillfälle att fråga en skott om vad som är viktigt att se under tiden jag var här tog såklart tillfället, men om jag förstod vad han sa är en annan femma. Det var bara att le. I början av bilresan var det lite obekvämt att åka på fel sida av vägen, när jag nästan kom fram var det mer naturligt. Det gick fort att vänja sig, är nog en annan sak att köra bil.


Runt 15:00 kom jag fram till mitt boende i Ayr, fick nyckeln och började packa upp allt. Det finns två hus och i varje hus är varje lägenhet uppdelat mellan A-L. Lägenheterna kan ha mellan 4-6 olika rum. Jag bor i lägenhet K med fem styckena personen inklusive mig själv. Har utsikt mot floden och skog, vilket är ganska skönt. När jag hade plockat upp allt och gjort mig hemmavid gick jag till mina klasskompis och handlade mat på Tesco Express, vilket är som ICA Maxi. Vi handlade en bra stund och jag kom tillbaka till lägenheten runt 21:00.


Nu sitter jag här med mat i magen och är hur trött som helst. Som sagt gick flygresan bra och hoppas jag får en god natts sömn.