Nu är det min tur…


Natten var lång och varm. Klockan var kvart i fem och jag var tvungen att gå upp. Vaknade med nervositet och med en klump i magen. Idag var det dags, amerikanska ambassaden stod på schemat och mötet skulle börja åtta på morgonen. Alla dokument hade jag fixat i en mapp för några dagar sedan och såklart har jag tittat att allt är med flera tusentals gånger…
Jag åkte upp till Stockholm med sex tåget och byte till buss 69 mot Blockhusudden, hållplatsen ligger mittemot Åhléns. Bussen stannade vid ”Ambassaderna” precis vid amerikanska ambassaden, det var inte alls svårt att hitta hit. Klockan var tio över sju och jag var helt ensam i ca 3 minuter. Sedan började komma fler och fler människor till kön för ”Non-immigrant Visa”. Runt halv åtta kom jag in och fick visa upp mitt pass och bli struken från listan. Fick lägga ifrån alla mina elektroniska prylar och fortsätta framåt. Genom att jag var först i kön tog det extra snabbt och smidigt. Gick direkt fram till nästa rum och gav ifrån mig mina papper och sedan väntade för att bli intervjuad. Efter ca tio till femton minuter blev jag uppropad, fick göra fingeravtryck och sedan min intervju. Allting tog runt tjugo minuter! Visumet får jag inom en vecka!
Allting är klart inför USA och kan knappt tro att det är 15 dagar kvar!

1 kommentar

  1. Hej! Fick fram din blogg när googlade runt lite. Ska börja på SBCC nu i Augusti, och ska till ambassaden på tisdag (förklaring till varför jag sitter googlar :P). Har varit där innan förra året när jag skulle åka som au pair, så jag vet hur det går till. Men är lite orolig och nervös inför frågorna dem kommer och ställa denna gången eftersom jag ska åka och studera. Det var ju ett år sen du var där, så skulle du kunna skriva vad det var för frågor dem ställde dig? Skulle vara väldigt hjälpsamt och lugnande för mig. Hehe 😛 och hade du med dig ett kuvert med frimärken eller nått dit? För jag ser inget om det på deras hemsida eller på ibs. Men blev lite osäker nu när jag läste någonstans att någon hade med sig det. 😛 uppskattar hjälpen, tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.