Projekt: EKULF

Tjänster:
E-handel, Varumärke,
UX/UI, Sociala Medier

Roll:
Digital Markandskomunikatör

År:
2020 – 2021

Team:
Fanny Sundin
Rebecca Lundgren

Sedan starten 1969, har EKULF designat och sålt tand- och munvårdsprodukter. Deras mål är att, oavsett vad du är I behov av dina tänder, mun eller andedräkt så kan EKULF hjälpa er.

I rollen som digital marknadskommunikatör hos EKULF AB, fick jag möjlighet att vara med flera projekt inom varumärke, UX/UI, och sociala medier. Jag fick praktiska erfarenheter och djupare förståelse hur e-handeln fungerar. På ett snabbt och kreativt sätt skapa engagerande och mätbart marknadsföring till olika plattformar.

UX/UI Design

Jag var involverad i ett UX/UI-projekt. Målet var att se till att några av produkterna hade en varsin landningssida. Webbplatserna skulle följa varumärkesriktlinjerna, samt förbättra målgruppens upplevelse och användarvänligheten. Vi körde alltid att dessa skulle fungera på skärm och mobil. Landningssidorna gjordes i Joomla och kan hittas på,
PowerFlosser 
Pure Shine
NightGuard
Fuktisar

Sociala medier / content Skapande

Som en del av ett litet marknadsföringsteam på två personer fick jag vara involverad i många projekt. Jag skapade innehåll till olika plattformar – kampanjkoncept för webbplatsen, nyhetsbrev, betalda sociala medier annonser, animationer och innehåll för våra sociala mediekonton. Jag fick verkligen lära mig hur viktigt det är med sociala medier. Jag fick mäta, utvärdera och analysera innehållet – oavsett plattform. Nyhetsbreven kom ut en till två gånger i månaden. Kom också till kund några dagar efter det hade gjorts ett köp med en specifik produkt. 

Målet var att utveckla våra konton i sociala medier, speciellt Instagram. Vi villa vara en pålitlig kanal där vi kunde dela inlägg om inspiration, våra produkter och tips om hur man tar hand om sin mun. Alltid ha målgruppen i fokus. Målgruppen kunde hittas på olika plattformar – därför har olika plattformar olika typer av innehåll. Vi lyckades öka antalet följare på Instagram från 500 till 1700 följare inom ett år. Som företag inom mun- och tand är det svårare att nå ut. Det är inte många som vill följa ett konto som delar tips om tandborstar och munduschar. Vi gjorde detta genom att skapa en sociala medier-strategi och contentplan för att engagera våra användare. 

En del av Instagramstory

Ett plock från Instagram