Organiseringstips för garderoben

Organiseringstips för garderoben

Tänkte vara lite personlig för en gång skull och inte publicera om foto. Jag har under den senaste perioden försökt att bli minimalist och fått stort intresse för organisering. Vem tycker inte om ett organiserat hem? Det finns så många olika sätt att organisera på. Jag tänkte ge lite tips på hur ni kan organisera och jag börjar med garderoben. 

RENSA

Rensa är ett bra första steg för en organiserad garderob. Jag skulle börja med att kategorisera dina kläder och ta varje kategori var för sig. Till exempel börjar du med att ta ut alla jeans och rensar dom, därefter byxor osv. Det är mycket enklare att rensa varje kategori för sig, det gör att du får en mycket bättre överblick på alla klädesplagg. 

MATCHANDE GALGAR

Att ha likadana galgar i samma färg är ett bra sätt att få det snyggt i garderoben. Ett plus är att galgarna är tunna för att de tar mindre plats. Nästa steg är att hänga kläderna färgkombinerat, det tar vi någon annan gång. 

”THE REVERSE HANGER TRICK”

Ett personligt tips som jag verkligen tycker om är ”the reverse hanger trick”. Det handlar om att du vrider galgen åt andra hållet. Om du inte vill ha ett klädesplagg längre men inte vågar kasta den ännu är detta trick en bra början. Häng klädesplagget på galgen men vrid  galgen åt andra hållet. Om du använder klädesplagget igen vrider tillbaka den men om det inte har används inom en bestämd tidsplan är det dags att säga adjö. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.