I måndags var det första skoldagen och jag var lite nervös men ändå exalterad på samma gång. Dock stod det bara en kurs på schemat. Vi hade Artworks mellan 10-13 i Art Studio 2. Artworks är en kurs för level 10 student alltså år 4, vi är år 3/level 9 vilket funkar ändå. I den här kursen ska vi ha en slutprodukt på något kreativt, alltså får vi göra vad som helst bara att det är kreativt. För tillfället har jag ingen aning vad jag ska göra, vi har tills 24 september att komma på något. Tills dess ska vi till nästa vecka sitta i grupp och prata om vilka kreativa personer som inspirerar oss, kan vara allt ifrån musiker till fotografer. Efter kursen gick vi hem till mig och åt lunch då skolan inte har micron. Vilket vi fortfarande tycker är ganska konstigt. Efter lunchen gick vi sedan till campus gymmet och tränade.


I tisdags var det andra dagen i skolan. Documentary and Factual Production och Projection Art stod på schemat. Documentary kurser var mellan 9-12 och lät som en mycket intressant kurs. Första uppgiften vi har är att pitcha fram en idé till en dokumentär som vi vill filma under kursens gång. Vilket är lite svårt för oss internationell studenter då helst dokumentären ska handla om en person som kan vara med i filmen. Annars ska vi jobba i grupp tillsammans med några Toronto studenter och göra en dokumentär. Vilket låter kul! Projection Art är mellan 13-16 på tisdagar och vi började med att bli indelade olika grupper. I gruppen ska vi göra någon typ av konst med hjälp av ljus, vet själv knappt vad vi ska göra. Om ni är intresserade sök på Google ”Projection Art”. Vårt tema för i år är ”Four seasons in Ayr”. Det kan gå hur som helst. Inte en kurs som jag hade tagit, det är alltid kul att prova något nytt. Efter skolan blev det inte så mycket, gick till vår Starbucks och fick två gratis kaffe. Annars var min eftermiddag inte så fullbokad, dock hade jag USA i huvudet och tänkte på dagen då detta hände. Kan inte förstå att det redan har gått flera år.


Igår gick jag till gymmet på morgonen och körde ben- och rumppass. Efter gymmet stod det mathandling, laga matlådor, redigering och jobb hela kvällen lång. Till matlåda gjorde jag en laxgryta vilket blev väldigt gott fast jag inte hade majsstärkelse, fiskbuljong och dill. Annars jobbade jag och gick igenom de tre kurser jag har och skrev ner alla deadlines i kalendern. Det var min dag hörni. Kul men lång.


Idag körde jag också ett pass på gymmet, det blev fokusera på core hela passet vilket var underbart. Så skönt att ha gratis gym på campus vilket ligger fem minuter ifrån mig. När träningen nådde sitt slut gick jag hem, åt lunch och började jobba. Jag fixade till hemsidan inför kommande bröllopssäsongen och lite annat fix. De flesta sakerna som jag gjorde var sånt som inte syns så mycket utåt utan mer annat. Det behövdes verkligen lite arbete. På kvällen träffade jag Linnea i skolan och hade tänkt planera inför Glasgow resan men tydligen hade vår resturang inte öppet på kvällar utan bara under skoltid. Det slutade med att vi gick in mot stan, köpte med oss pizza och satte oss i skolan och planerade samtidigt. Vi trodde verkligen att restaurangen var mer som en pub som serverade mat sen mot kvällen men nej, det var lite tråkigt. Klockan åtta blev det dags för Quiz night med Student SAUWS. Vi och andra Erasmus studenter bildade två lag och körde. Då första delen av quizet var om Skottland kunde vi inte så mycket haha. Andra delen var musik, tredje om UWS och sista var sport, där var vi helt lost. Kom bara upp massvis med frågor om rugby och andra engelska sporter. Kul hade vi iallafall det gjorde inget att vi var så dåliga. Vårt lag döpte vi till, Unicorn meatballs mä lingonsylt. Haha.