Första och sista heldagen i Ayr med mormor och morfar. Dagen i ära gick vi ner till Robert Burns stuga, vilket tog en drygt timmes promenad söderut. Då vädret ändå var helt okej med inge vind eller storm gick promenaden ändå ganska bra. Båda jag och dom hade inte varit så långt söder av staden förut.


Robert Burns är en nationalpoet som föddes här i Ayr, brukar också kalla honom för nationalhjälte. När vi väl kom dit fanns det Robert Burns karta, ”Map of Auld Alloway”. Den innehöll bron av Doon ”Brig O’Doon”, Burns monument, Alloways gamla kyrka ”Alloway Auld Kirk”, Burns museum, poetens väg och även Burns hus. Tråkigt nog var Burns monument under ombyggnad, vi fick se den från långt håll istället. Vi började såklart i början av kartan och gick hela vägen till slutet. Det var väldigt intressant och höra om hans liv, tyckte vi alla tre. Hann också äta lunch på museet, morfar tog Robert Burns måltid vilket var en trerätters lunch med soppa som förrätt, Haggis som varmrätt och en skotsk paj till efterrätt.


Tillbaka vägen gick vi genom en häftig park med utställningar gjorda av träd. När vi kom till Ayr igen såg vi en magisk spegelbild i havet sen blev det en god middag på italiensk resturang igen, en god lasagne och vitlöksbröd.