Idag åkte vi äntligen till Arran, jag fick följa med Linnea, hennes mamma och storebror. Då jag har varit sjuk sen onsdags kväll med väldigt ont i halsen, tydligen är det många som ligger sjuka nu. Igår kväll försvann det onda i halsen bara sådär och jag blev lite förkyld. Tur överlevde jag turen till ön ändå dock kom jag hem frusen och ännu mer förkyld än förut så får se imorgon hur jag mår. Det blåste en del på ön, dock regnade det inte som tur var. Landskapet där var helt otroligt som nästan allt annat landskap i Skottland. Det var bergigt och inte lika platt som i Ayr.


Iallafall gick jag upp sju imorse, åt min vanliga overnight oats, packade lunchen och kameran. Jag träffade Linnea och hennes familj vid Primark bron som vi kallar den klockan åtta och gick sedan till tåget som skulle ta oss till Kilwinning, där fick vi byta tåg mot Ardrossan Harbour och där tog vi färjan mot Arran. Tåget tog ca en timme och färjan tog också det, totalt tog det cirka två timmar totalt vilket inte är särskilt mycket. När vi kom dit gick vi direkt till turistbyrån som hjälpte oss med var vi kunde gå, Vi kom fram till att promenaden till Brodick castle garden and country park passade oss bra då vi skulle ta fyra färjan tillbaka. Vilket är Hertigen av Hamilton som har sitt säte där. Promenaden till slottet gick längs stranden och genom slottets trädgård vilket var häftigt. Alla växter var enorma, verkligen enorma gentemot deras normala storlek. Vi stannade en stund och åt vår lunch i trädgården, vi satte oss i lä då det blåste en del. Personligen tyckte jag att trädgården var mer häftig än slottet om ni ska till ön, glöm inte att gå förbi. Efter lunchen gick vi samma väg tillbaka och stannade till på en pub och åt middag innan färjan. Vi åt riktig fish and chips, hur god som helst! Det var väldigt skönt att sitta inomhus en stund innan vi skulle åka hem igen.


Arran var en trevlig lite ö med några få restauranger och affärer, man åker inte dit för att äta gott eller shoppa utan mer för att gå mycket. Enligt Google är Arran den största ön i Firth of Clyde. Hade 5058 invånare 2001. Det finns tydligen också ett vattenfall där som man också kan ta sig till, det blir nog nästa gång.