Paws against stress


De senaste veckorna har varit intensiva med mycket eget plugg, därför har jag inget speciellt att rapportera. Jag och Linnea har suttit i skolan varje dag mellan 9 – 16 och gym efter det. När jag väl har kommit hem, duschat och lagat middag sätter jag mig framför datorn och pluggar ännu mera… Det har mina veckor innehållit.

Här i veckan fick vi uppleva 0*C på morgonen, usch vad det var kallt. I torsdag fick vi klappa hundar! Universitet har ett event i varje campus där att de tar in hundar i ett rum, vi sitter några få runt varje hund och klappar dom. Hundarna är såklart special tränade för att se många människor samtidigt. Vi fick också inte vara så lång i rummet för att inte stressa ihjäl små voffsingarna. Tydligen gör skolan detta event varje år innan tentorna börjar, för att människor blir mindre stressade när de får klappa djur, vilket är sant. Det var väldigt mysigt att få koppla bort studierna en stund och få klappa små hundar.


Idag, söndag, är det andra december! Helt sjukt vad tiden går snabbt! Kan inte förstå att jag åker hem om tre veckor! Idag är jag iallafall klar med allt, alla inlämningar är inlämnade och färdiga! Det firade jag och Linnea med att baka och titta på en till Harry Potter film. Vi gjorde egna S’mores med Peanut Butter Cups, marshmallows och digestive kex.

THE LITTLE SEED


Tänkte att jag ville bjuda på er på en dokumentär som jag och min grupp gjorde i vår dokumentärskurs. Min grupp har gjort en dokumentär om gäliska uppe i Skye. Dikten som är med i dokumentären är skriven av en gälisk lärare i Skye, som troligt nog arbetar på samma universitet som studenterna vi intervjuade. Som ni ser byggde vi dokumentären runt dikten ”There’s a little seed in the ground”, där lilla fröet är gäliska språket som behöver ”vatten och värme för att växa” vilket är en metafor för människorna som sprider och lär språket runt om i världen. Gäliska språket pratas väldigt lite idag och därmed behövs det omtanke ”vatten” för att överleva. Hoppas ni tycker om den!