Bröllopstips för middagen och festen


Hjärtat av bröllopet – middagen och festen! Efter alla bröllop jag fotograferat har jag massor av värdefulla tips för att göra festen ännu bättre:

 

DEKORERA

– Om möjligt, ha runda bord! Detta gör det mer trevligt för gästerna och ingen hamnar utanför.

– Gör ett fint program om alla gäster, skriv gärna personliga och lite knasiga saker. Detta bidrar till att stämningen höjs och gästerna kan skippa småprat.

– Konfettikanoner: Det finns mängder av miljövänliga och vackra kanoner som är lätta att städa upp, och de gör verkligen något extra för stämningen! Partykungen har ett stort urval.

– NEONRÖR: Skaffa färgglada neonrör som gästerna kan vifta med under festen, garanterat en stämningshöjare! 

– Tomtebloss vid första dansen! Köp de extra långa och ha flera källor att tända från så det blir samtidigt.

 

MIDDAGEN

– Bestäm er toastmaster/madame med omsorg! Detta gör så stor skillnad på känslan under middagen. Var noga med att meddela era önskemål på vilken känsla ni vill ha.

 

– Byt klänning till dansen: För att kunna släppa loss ordentligt på er bröllopsfest, ha en extra klänning som du byter till under festen. Mitt bästa tips är att kolla på ASOS som har mängder av vackra klänningar till bra priser.

– Levande musik är oslagbart! Det kan räcka med 2 personer för att skapa en känsla.

– Vid varje tal, presentera talaren med deras favoritlåt. Detta sätter igång stämningen och gör det roligare.

– Uppträdanden och spex är alltid roligt att ordna i slutet på middagen. Ha en paus efter middagen och kör sedan igång direkt!

 

LEKAR

– Skoleken: Brudparet får byta en sko med varandra och t ex läser toastmaster upp antal påståenden, t ex ”Vem städar mest hemma?”. Då ska brudparet hålla upp dens sko som de tycker städar mest hemma. Brudparet sitter med ryggarna mot varandra och ser alltså inte vilken sko den andra håller upp. En rolig lek som lockar till många skratt! 

– Danspaus: på amerikanska bröllop är det vanligt med en danspaus mitt under middagen. Gästerna kan stå vid sina bord och det höjer stämningen rejält!

– Fint galleri: Bröllopsgästerna får leta reda på roliga kort av brudparet som små, tonåringar eller vuxna. Korten förstoras och hängs upp på lämpliga ställen i festlokalen.