WEDDINGHACKS


Det är en lång process att planera bröllopet, ingen lätt sådan. Jag tänkte ge några tips inför bröllopsplaneringen och hur ni undviker att göra misstag. Under alla år som bröllopsfotograf har jag fattat upp några ”hacks” som gör dagen ännu bättre. 

 

Hacks under bröllopsdagen 

Tårta vid brudskålen – Om ni tycker det blir för mycket med både dessert och tårta på kvällen är ett jättebra tips att servera tårtan redan till brudskålen. Det har blivit väldigt populärt på senaste tiden. Fördelarna är ändå många. Ni får fina bilder på tårtan i dagsljus. Känns extra lyxigt att få servera tårta tillsammans med bubbel istället för kaffe/te, är också extra gott med bubbel! 

Blommor från ICA – Om ni vill att gästerna kastar rosblad på er, köp några buntar rosor på t.ex. ICA och riv av bladen från dessa. Ni behöver inte köpa ”floristrosor” för detta. Räkna med 1-2 blommor per person.

Byt klänningen till dansen – För att kunna släppa loss ordentligt på er bröllopsfest, ha en extra klänning som du byter till under festen. Mitt bästa tips är att kolla på ASOS som har mängder av vackra klänningar till bra priser.

Rum för förberedelser – Ha era rum nära varandra när ni gör er iordning! På så sätt kan er fotograf enkelt gå emellan, och ni får fina bilder från båda era förberedelser. Ett ljust rum med stora fönster ger extra plus till fotografen.

 

Populära misstag under bröllopsplaneringen 

Budgeten – Att spräcka budgeten är väldigt enkelt. Efter en dag på Pinterest är det alldeles för lätt att spräcka bubblan. Här får ni bestämma vilka kategorier som är prioriterade. Vill ni ha den perfekta lokalen, er favoritfotograf eller den met underbara maten. Ni får bestämma och sätta gränser på saker ska kosta. Men skynda er inte att göra en budgetplan utan ta er tid! Att inte stressa sig fram med planeringen minskar stressen!