Äntligen är mormor och morfar här i min lilla byhåla. Vi möttes upp på tågstationen i Ayr klockan elva i morse, gick till deras Bed & Breakfast och lämnade deras bagage innan min guidad tur runt om staden skulle börja.


Jag började med att gå till Waterfront resturang som ligger nära stranden, efter en god lunch gick vi till stranden, till ”centrum”, till mitt universitet, kollade mitt boende och slutade dagen med afternoon tea och skotska scones, då riktiga scones, tydligen kommer scones från Skottland.


Jag har aldrig presenterat Ayr här förut, det kanske är dags för det. Ayr är en stad här i Skottland, som är huvudorten i kommunen South Ayrshire. På gäliska heter staden Inbhir Àir. Här bor det cirka 47 000 invånare, alltså den mest befolkade staden i Ayrshire. Staden ligger vid kusten mot Irland och är även känt för en bra turistort for golfspelare. Staden blev känt som det näst hälsosammaste centrumet i Storbritannien av Royal Society for Public Health 2014, vilket är lite konstigt haha. Ayr är också värd för Scottish Grand National hästkapplöpning sedan 1965 och Scottish International Airshow sedan 2014. Hästkapplöpningsbanan ligger bredvid deras stora mataffärs kedja Tesco och flygshowen är alltid vid stranden varje år, vilket vi hann med att se i början av terminen.