Glasgow sightseeing


Dagen då vi skulle upptäcka Glasgow har kommit.

Linnea sov över hos mig, gick vi tillsammans ner till bussen. Bussen gick 09:59 från Ayr Busstation och kostade bara 11.40 pund för en periodsbiljett. Annars för en dagsbiljett skulle det kosta nio pund. Bussresan gick bra och tog bara en timme att komma fram till Glasgow Banchana Bus Station som ligger mitt i centrum. När vi kom fram gick vi in i ett shoppinghus och åt lunch. Det blev en god grekisk giros för mig. Efter den goda lunchen promenerade vi runt i olika butiker i stan. Glasgow har typ som Drottninggatan i Stockholm och Norrköping, alltså en lång gata där allt ligger. På eftermiddagen tog vi deras minitunnelbana till Botanisk trädgården i Glasgow som ligger lite utanför centrum. På kvällen gick vi till en mysig japansk resturang som heter Ichiban Noodle Bar, där åt jag deras sushi och en mycket god miso soppa. Bussen gick 23:00 från Glasgow och nu sitter jag här på bussen och skriver. Bussen är försenad och troligtvis kommer vi fram till Ayr cirka halv ett på natten… Jag säger godnatt nu!