Hallå,

Har kommit hem efter första skoldagen. Graphic design basic lät väldigt roligt men läraren sa att det kommer bli hard work framöver. Jag tror det kommer bli grymt kul!! Simningen, ja nu har jag provat på att simma utomhus. Poolen var väldigt stor med sina 10 banor. Simträning på San Marcos High School.


Santa Barbara City College

SBCC, är top one community college i USA. Colleget ligger i staden Santa Barbara i delstaten Kalifornien. Skolan har i år (rekord) 22 000 studenter medan 1500 internationella studenter. På andra sidan gatan ligger pacific ocean, alltså väldigt nära havet. Campuset (skolområdet) är hur stort som helst och har olika byggnader för specifika ämnen, till exempel, Art and Media, Business, Music, Dance osv.. Lärarna är inte som svenska lärare, de är insatta i sina ämnen och älskar att lära ut det dom kan på grund av att dom jobbar samtidigt med något inom det ämnet. Till exempel mina lärare i graphic design har ett eget företag och/eller jobbar också på ett tryckeri. Skolan har mycket att erbjuda en student (tillslut kan det bli svårt at välja vilka kurser man vill läsa). Klasserna är inte stora, runt 20 – 25 styckena elever i varje kurs.

Om man gillar sport, jaa, det finns allt från golf till surfing. Själv tar jag kursen ”Advanced Swimming” denna termin medan nästa termin blir det ”Beginning Surfing”. Här på skolan finns det ett bibliotek, fem datasalar, ett café och en elev restaurang (eleverna i matkurserna gör maten), bookstore och massa annat.