Jaha, nu var dags igen, fredagen den 13.. Vad ska jag säga, nu är det min tur..


Fredag den 13 började inte så bra. Vaknade med frossa, halsont, huvudvärk och hosta. Tänkte hur ska detta sluta. Men jag tog mig upp ur sängen och gick ner med tunga steg mot sjuksyster i skolan. Gick in där det stod Health Insurance, fick skanna mitt kort och välja på skärmen vad jag skulle göra. Fick två papper att fylla i och skriva vad jag hade för symtom. Lämnade in papperna och vänta tills sjuksyster kom och sa mitt namn. Vi gick längst ner i korridoren till ett litet rum på höger sida. Fick sätta mig i en ”funny chair” och berätta vad jag hade för något, lite som en intervju. Hon tog tempen på mig med den roligaste febertermometern jag någonsin sett. Den drog hon med på pannan och i nacken. Tittade i halsen och fick säga ”Ahh..”. Tillslut fick jag en rolig vit plastpåse med gulliga små förpackningar med halstabletter. Det jag fick från sjuksyster: en vit påse med små packet med halstabletter, varje packet har sin varsin ”Drug Facts” och den typiska broschyren.Nu sitter jag här med halsont, lite feber och gör läxorna på en fredag, fredag den 13. Äter soppa och dricker te, det är min räddning. Ingen träning för mig resten av veckan…..(GULP). Resten av dagen ska nog spenderas i badet och titta på film när väl läxorna är klara.